Werkwijze


Voordat we met de behandeling starten, zal ik eerst telefonisch een vrijblijvend gesprek met u voeren om te bespreken waarvoor u zich wilt aanmelden en wat uw wensen zijn. Als u zich daarna heeft aangemeld, zullen we starten met de intake, waarin we uw klachten, de voorgeschiedenis en uw wensen tot verbetering in kaart brengen. Samen bespreken we hoe uw behandeling eruit komt te zien. 

Als u dat wilt kunnen uw partner of familieleden bij uw behandeling betrokken worden. Dit kan een positief effect hebben op uw behandeling.

Als we alles doorgesproken hebben, zal ik  een verslag maken en zal ik u een behandelvoorstel doen. Als u daarmee instemt zal de behandeling direct daarna starten. We hebben dan wekelijks of tweewekelijks gesprekken. Hoe deze gesprekken eruitzien is afhankelijk van de behandelmethode.

 

Geregeld zal ik met u de behandeling evalueren om te bekijken of we op de goede weg zijn. Aan het einde van de psychotherapie stellen we samen een gedragsbehoudplan op. Daarin wordt vastgelegd op welke wijze u zelf het aangeleerde kunt vasthouden, het terugkeren van de klachten kunt voorkomen, klachten vroegtijdig kunt herkennen en zelf klachten kunt proberen op te lossen. 

 

e-health en online psychotherapie

Naast de gesprekken die we samen voeren kan er gebruik gemaakt worden van online modules die ik voor u klaarzet. Zo kunt u naast onze gesprekken ook thuis in uw vertrouwde omgeving aan uw herstel werken.  Als het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunnen we via een beveiligde online omgeving videoconsulten afspreken waarin dezelfde behandelingen mogelijk zijn als wanneer u naar mijn praktijk komt.

Dossiervorming

Alles rondom uw behandeling wordt door mij vastgelegd in uw beveiligde elektronische dossier. Na aanmelding wordt een cliëntenportal voor u aangemaakt, waarmee u altijd online inzage heeft in uw dossier. U vindt hierin documenten over uw behandeling en u kunt hier na elke sessie in het verslag dat ik maak, nalezen wat we in de behandeling gedaan hebben. Hierdoor blijft uw behandeling transparant, maar u kunt het dossier ook gebruiken als geheugensteuntje. U kunt er ook aanvullende nuttige informatie in vinden. Als u hulp nodig hebt bij het wegwijs raken in uw portal kan ik u daarbij helpen. Het staat u natuurlijk altijd vrij om al dan niet gebruik te maken van de portal, het is niet verplicht. Ook nadat uw behandeling is afgerond kunt u gebruik blijven maken van uw account, waar u de opgeslagen informatie kunt blijven inzien.