Cliëntgerichte psychotherapie


Cliëntgerichte psychotherapie wordt ook wel Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie genoemd omdat u als persoon en niet uw psychische 'stoornis'  het uitgangspunt van de behandeling is. 

 

Een belangrijk uitgangspunt binnen de  cliëntgerichte psychotherapie is dat psychisch welzijn samenhangt met de mogelijkheden om onszelf te zijn en ons steeds verder te ontwikkelen. Als dit groeiproces stagneert door omstandigheden binnen of buiten ons, kunnen klachten ontstaan. In cliëntgerichte psychotherapie worden klachten gezien als uiting van problemen die u als persoon raken. Om inzicht te krijgen in deze persoonlijke problemen is het noodzakelijk om in contact te zijn met uw eigen innerlijk. Door met u in gesprek te komen over uw gevoelens en gedachten, help ik u om uw problemen te onderzoeken en te ontdekken hoe u hierin verder kunt komen zodat u voelt dat het weer gaat stromen. 

 

De informatie die u hier leest vindt u als u op de informatieknop hieronder klikt terug op de website van de Vereniging voor Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie.